Τάι Τσι Τσουάν & Τσιγκούγκ - με την Αναστασία Ξύδη

Πρόγραμμα Ταϊτσί & Τσιγκούγκ
Κάθε Τρίτη & Παρασκευή
17:00-18:15
 

Έναρξη Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2022

Λόγω των κανονισμών που ισχύουν λόγω COVID υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων. Για το λόγο αυτό αν ενδιαφέρεστε σας καλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στο

211-1171891 ή info@shendao.gr

Τάι Τσι & Τσιγκούνγκ

Το Tai-Chi είναι μια αρχαία πολεμική τέχνη, στηριζόμενη στη συνεχή εναλλαγή μεταξύ yin και yang, στην εξερεύνηση, την καλλιέργεια και την αναγνώριση των δύο διαφορετικών ενεργειών (μαλακό και σκληρό) μέσα στο σώμα μας. Αυτή η πλευρά της πρακτικής χρησιμοποιεί πολεμικές εφαρμογές για να ανανεώσει και να τονώσει το μυϊκό σύστημα και τα εσωτερικά όργανα της κοιλιάς.

Το Tai-Chi είναι μια θεραπευτική άσκηση όπου λαμβάνει το σώμα ως έναν οργανισμό που εμπεριέχει ζωτική ενέργεια, chi, και χρησιμοποιεί ασκήσεις για να εξασφαλίσει τη συνεχή, σταθερή και ρευστή ροή της ενέργειας.

Το Chi-Kung είναι ρυθμικές αναπνευστικές ασκήσεις που χρησιμοποιούνται προς όφελος του αναπνευστικού συστήματος, προσφέροντας καθαρότητα του μυαλού και ηρεμία ολόκληρου του συστήματος.

Μέρος της εκπαίδευσης του Tai-Chi είναι η εκμάθηση της φόρμας (μικρή και μεγάλη), η οποία μοιάζει με χορογραφία πολεμικών εφαρμογών και εκτελείται σε πραγματικά αργή κίνηση. Πρόκειται για έναν χορό, χορό με τη σκιά σου ή τη σκιά του αντιπάλου, που καλλιεργεί την ισορροπία, την ευαισθησία και την επιστροφή στο κέντρο. Γνωστό ως “διαλογισμός εν κινήσει”, το Tai-Chi χρησιμοποιεί όλα τα παραπάνω μέρη της πρακτικής που προάγουν την ευαισθητοποίηση στο μυαλό και το σώμα και μας βοηθάει να ανακαλύψουμε τη συμπόνια και την ειρήνη στη ζωή μας.

Καθώς ο οργανισμός αναπτύσσει τη δική του συνείδηση, το μυαλό δημιουργεί ισορροπία με το εξωτερικό περιβάλλον και έχει το χρόνο να αναλύσει ότι εισέρχεται στο σύστημα με ειρήνη. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, η σχέση του σώματος με το χρόνο αλλάζει και φαίνεται να δημιουργείται περισσότερος χρόνος στην καθημερινή μας ζωή.

Το Tai-Chi καλωσορίζει όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας, τύπου σώματος και κατάστασης υγείας γιατί είναι απαλό, θεραπευτικό και προάγει την αρμονία.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Τάι Τσι δείτε εδώ

Αναστασία Ξύδη

Λίγα λόγια
Η Αναστασία Ξύδη διδάσκει Τάι Τσι και Κρανιοιερή και είναι θεραπεύτρια ειδικευμένη στην Ταϊλανδέζικη μάλαξη.

Η ανάγκη της καθαρότητας του μυαλού, του σώματος και της ψυχής, την ενέπνευσε να αλλάξει τη ζωή της και να προσεγγίσει τις εναλλακτικές θεραπευτικές τέχνες. Tο 2004 ξεκίνησε τη μελέτη και άσκηση στο Τάι Τσι, Yang style, με τον Tew Bunnag, (δάσκαλος διεθνούς φήμης, και ειδικός στο Palliative Care) και τον Ναπολέοντα Ξιφαρά (δάσκαλος και χορογράφος). Ο τρόπος με τον οποίο της διαβιβάστηκε το Τάι Τσι και ο τρόπος με τον οποίο το μεταδίδει είναι με την ισορροπημένη άσκηση των ενεργειών Γιν και Γιάνγκ και με την πρακτική του διαλογισμού – Samata, Vipassana, Metta.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Αναστασία δείτε εδώ